Doel

Het ontwikkelen van tien praktische handboeken voor erfinrichting en erfontwerp voor de gemeenten Beemster, Castricum, Zaanstad, Oostzaan, Landsmeer, Wormerland, Schermer, Waterland, Amsterdam-Noord en Zeevang.

De doelgroepen van de handboeken zijn erfeigenaren, ambtenaren gemeenten en adviseurs.

De handboeken omschrijven de typische kenmerken van de verschillende erven binnen de gemeente en geven advies en tips voor streekeigen erfinrichting. Aan de hand van een stappenplan komt de lezer eenvoudig tot een eigen erfontwerp. In het ontwerp zijn ook de regels van de gemeente meegenomen.

Verantwoordelijkheden

Uitvoering van de projectleiding (tijdens dienstverband bij Landschap Noord-Holland). Voorbeelden van werkzaamheden die daarbinnen vielen:

   • Aansturen projectteam, regelen inkoop redacteur, vormgever en drukker.
   • Inbreng inhoudelijke deskundigheid.
   • Beoordeling opmaak handboeken.
   • Bewaken en rapporteren projectvoortgang.
Resultaten

Tien fris ogende en overzichtelijk opgemaakte, praktische handboeken.

De boeken beschrijven de bijzondere kenmerken van de erven in de gemeenten Beemster, Castricum, Zaanstad, Oostzaan, Landsmeer, Wormerland, Schermer, Waterland, Amsterdam-Noord en Zeevang. Adviezen voor streekeigen erfinrichting en inpassing van nieuwe ontwikkelingen op erven komen uitgebreid aan bod.

Hier kunt u een handboek bestellen. Deze kost € 15,- inclusief verzenden. Geef er bij aan van welke gemeente u een handboek wilt.

 • Project

  Handboeken ‘Ontwerp uw eigen erf’

 • Opdrachtgever

  Gemeenten Beemster, Castricum, Zaanstad, Oostzaan, Landsmeer, Wormerland, Amsterdam-Noord, Schermer, Waterland en Zeevang

 • Referentie

  ‘Het handboek, met daarin het op de ervenstudie gestoelde gemeentelijke beleid, is een goede leidraad voor burgers, bestuurders en ambtenaren. In dit project heb ik met veel plezier en succesvol samengewerkt met Filippien Koornneef, toen werkzaam bij Landschap Noord-Holland. Zij is zeer deskundig en ervaren en gewoon ook een heel prettige collega’.
  Harry Roenhorst, gemeente Beemster.