Ontwerp landelijke tuin

Een landelijke gelegen tuin is een tuin bij een woning of bedrijf in het landelijk gebied. Als tuinontwerper adviseer ik over landelijk gelegen tuinen en erven, waar de siertuin een onderdeel van uitmaakt. Hierbij heb ik als uitgangspunt dat uw tuin een natuurlijk groene uitstraling krijgt met als aandachtspunten het praktische gebruik en eenvoudige onderhoud. Uitgangspunt voor ontwerp van de landelijke tuin van Landerade is dat het erf voor uzelf een sfeervolle en prettige plek wordt om in te verblijven en tegelijkertijd waarde heeft voor natuur en landschap. Hiermee creëert u behalve een fijne plek voor uzelf ook een leefplaats voor bijvoorbeeld vogels, vlinders en egels.

Streekeigen beplanting

In het tuinontwerp voor de landelijke tuin maak ik hoofdzakelijk gebruik van bomen, struiken en (vaste) planten die van oorsprong in de streek thuis horen. Hierdoor gedijt mijn aanbevolen beplanting goed en heeft deze grote waarde voor natuur en landschap. Al met al vraagt een dergelijke natuurlijke tuininrichting weinig onderhoud waardoor u bovendien bespaart op onderhoudskosten.

Zoekt u een specialist in het adviseren over streekeigen tuinontwerp in het landelijk gebied? Dan bent u bij mij aan het goede adres!

Werkwijze

Tijdens een rondje door uw landelijke tuin inventariseer ik uw wensen en ideeën ten aanzien van stijl en beplanting. Hierbij beoordeel ik direct de kwaliteit van beplanting en geef ik de mogelijkheden aan.

Op basis van de omstandigheden in uw tuin en uw wensen stel ik het ontwerp op. U beoordeelt het ontwerp en geeft indien nodig aan wat u anders wilt. Is het ontwerp naar wens, dan stel ik het beplantingsplan op. Samenvattend bestaat dit uit een beschrijving van het type streekeigen erfbeplanting, de soorten bomen en struiken, de aantallen per plantvak, de plantafstanden en het benodigde toekomstige beheer. Daarnaast adviseer ik over het beheer of herstel van de bestaande beplanting als u dat wenst. Daar komt bij dat we voor u een kostenraming kunnen opstellen voor het leveren van de beplanting.

Actie: een streekeigen boom cadeau!

Bij een erf- of tuinontwerp krijgt u in oktober tot en met december 2019 een streekeigen boom cadeau bij een erf- of tuinontwerp! Lees hieronder de voorwaarden.

Voorwaarden:
De actie is geldig in de maanden oktober tot en met december 2019. De boom wordt door Landerade geleverd en het is belangrijk dat deze op korte termijn wordt geplant. De maat wordt door Landerade bepaald (doorgaans tussen de 8-14 cm stamomtrek). De soortkeuze is in overleg, maar is een soort die van nature in de streek thuishoort. Landerade levert de boom waarna de eigenaar zelf verantwoordelijk is voor een goede verzorging.

De stijl van uw tuin naar wens

Voor het ontwerp van de landelijke tuin zijn meerdere stijlen mogelijk. Houdt u van wilde, natuurlijke vormen, of juist meer van een strakke stijl? Uiteraard pas ik de stijl aan uw wensen aan en zorg ik hierbij voor maatwerk. Ook al maak ik zo veel mogelijk gebruik van streekeigen, inheemse beplanting, dat betekent niet dat ik gecultiveerde soorten niet toepas. Veel cultivars passen goed in een landelijke tuin. Ik houdt echter wel rekening met de plaats van deze soorten in de tuin. De siertuin dicht rond de woning is bijvoorbeeld een geschikte plek. Op de grens met tuin en landschap zijn inheemse bomen en struiken meer passend. Soorten als coniferen of laurierkers pas ik zeker niet toe.

Tuinaanleg door ons of door u zelf

U heeft de keuze om het plan zelf uit te voeren of u kunt het door mij uit laten voeren. Het plan stel ik in het bijzonder dusdanig op dat u de uitvoering gemakkelijk zelf kunt doen en dus op die manier kunt besparen op de kosten. U kunt de beplanting bij Landerade bestellen. Ik werk met gecertificeerde kwekerijen die zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen kweken.

Wilt u niet zelf aanleggen, of wilt u een deel uitbesteden? Landerade laat uw tuin dan door vakkundige specialisten aanleggen.

Projecten