Paardenwelzijn

Landerade biedt verschillende diensten aan op het gebied van paardenwelzijn. Het welzijn van een paard is allereerst voor een groot deel afhankelijk van de voeding. Het belangrijkste onderdeel van de voeding van paarden bestaat uit hooi en gras. Ziektes als hoefbevangenheid, koliek of zomer-eczeem kunnen veroorzaakt worden door gras en hooi met een te hoge voederwaarde.

De gezonde paardenweide

Binnen het thema paardenwelzijn adviseert Landerade over hoe je voor gezond gras en hooi voor je paard kunt zorgen. Ga naar de paardenweide als je meer wilt weten over het omvormen van bestaand grasland naar een paardenweide met gezonde grassen en kruiden. Of lees de ervaringen van Rolinka van Markus op NatuurlijkPaarden.nl, over een klant van mij die bezig is met de omvorming van haar paardenweiden.

Soms is het nodig om je weide opnieuw in te zaaien of door te zaaien. Doe dit dan met paardengrassen of gezonde kruidenmengsels voor paarden. Landerade biedt gezonde grassenmengsels voor paardenweiden aan. Ook stellen we kruidenmengsels voor paardenweiden samen die goed groeien op verschillende grondsoorten.

Bemesting van de paardenweide

In het kader van paardenwelzijn is het heel belangrijk om te kijken naar de bemesting van de paardenweide. De bemesting, samen met andere onderhoudsmaatregelen bepalen welke soorten grassen en kruiden er groeien in de weide. Bij Landerade kan je terecht voor levering van organische meststoffen voor het verbeteren van de bodem van de weide. Daarnaast biedt Landerade bodemonderzoek en advies over de resultaten van het bodemonderzoek aan.

Veilige planten voor paarden

Ook adviseert Landerade over aanplant van veilige planten voor paarden. Deze planten kunnen zonder gevaar gegeten worden door paarden. Denk hierbij aan boom- en struikensoorten die je kunt aanplanten langs de weide of paardenbak voor windbeschutting of schaduw. Of een ‘snoephaag’die bestaat uit boom- en struikensoorten die paarden heel lekker vinden.

Aanleg van een natuurlijke paardenuitloop

Het alternatief voor een paddock paradise is Landerade’s natuurlijke paardenuitloop. Deze leg je aan voor ruime bewegingsmogelijkheden voor je paarden door een natuurlijke inrichting gecombineerd met een praktische ontwerp voor de dagelijkse verzorging van de paarden. Zo blijft de tijdsbesteding van de dagelijkse verzorgingsklussen laag en blijft er meer quality-time over voor je paarden. Onderdeel is een fraaie landschappelijke inpassing en kan een vergunning bovendien snel geregeld zijn. Landerade ontwerpt en adviseert over de aanleg of het onderhoud van een natuurlijke paardenuitloop. Ook voor de levering van paardvriendelijke boom- en struiksoorten kan je bij Landerade terecht.

Klik hieronder op het onderwerp van je keuze: