Paardenwelzijn

Landerade biedt verschillende diensten aan op het gebied van paardenwelzijn. Paardenwelzijn is één van de specialisaties van Landerade. Het welzijn van een paard is allereerst voor een groot deel afhankelijk van de voeding. Het belangrijkste onderdeel van de voeding van paarden bestaat uit hooi en gras. Ziektes als hoefbevangenheid, koliek of zomer-eczeem kunnen veroorzaakt worden door gras en hooi met een te hoge voederwaarde. Binnen het thema paardenwelzijn adviseert Landerade over hoe je voor gezond gras en hooi voor je paard kunt zorgen. Ga naar de paardenweide als je meer wilt weten over het omvormen van bestaand grasland naar een paardenweide met gezonde grassen en kruiden.

In het kader van paardenwelzijn is het heel belangrijk om te kijken naar de bemesting van de paardenweide. De bemesting, samen met andere onderhoudsmaatregelen bepalen welke soorten grassen en kruiden er groeien in de weide. Bij Landerade kan je terecht voor levering van organische meststoffen voor het verbeteren van de bodem van de weide. Daarnaast biedt Landerade bodemonderzoek en advies over de resultaten van het bodemonderzoek aan.

Soms is het nodig om je weide opnieuw in te zaaien of door te zaaien. Doe dit dan met paardengrassen of gezonde kruidenmengsels voor paarden. Landerade biedt grassenmengsels voor paarden aan. Ook stellen we kruidenmengsels voor paarden samen die goed groeien op verschillende grondsoorten.

Daarnaast adviseert Landerade over aanplant van planten voor paarden. Deze planten kunnen gegeten worden door paarden. Denk hierbij aan boom- en struikensoorten die je kunt aanplanten langs de weide of paardenbak die als snoepstruiken en beschutting kunnen dienen. Aanvullend adviseert Landerade bij aanleg van een paddock paradise voor extra bewegingsruimte voor je paarden of voor een onderhoudsplan van de beplanting. Ook voor de levering van paardvriendelijke boom- en struiksoorten kan je bij Landerade terecht.

Klik hieronder op het onderwerp van je keuze: