Lezing weidebeheer voor paarden

Lezing natuurlijk weidebeheer voor paarden goed bezocht

Op woensdagavond 18 oktober hield Landerade een lezingenavond over natuurlijk weidebeheer voor paarden. Het thema van de avond was ‘Bodemonderzoek voor een beter weidebeheer’. Lezingen werden gegeven door Karst Brolsma van Eurofins Agro, Rob Krabbenborg van Pavo paardenvoer, Ayham Bayzid, paardenhouder in Noord-Holland en Filippien Koornneef van Landerade.

Inhoud lezingen

Filippien Koornneef presenteerde hoe je verschillende typen grasland kan herkennen, wat de kenmerken zijn van natuurlijk gezond grasland voor paarden en en hoe je dat kunt sturen met beheer. Karst Brolsma vertelde de over bodemprocessen en bodemonderzoek en wat je er mee kunt bij weidebeheer voor paarden. Daarnaast presenteerde hij de resultaten van het kleinschalige onderzoek van Landerade naar bodemwaarden van het doeltype bloemrijk paardengrasland.
Rob Krabbenborg hield zijn lezing over de voedingsbehoefte van paarden en waarom hooionderzoek belangrijk is voor de gezondheid van paarden. Ayham Bayzid had een enthousiast verhaal over zijn ervaringen met natuurlijk beheer van zijn paardenweiden in de Engewormer.

De avond werd goed bezocht door paardenhouders uit Noord-Holland, maar ook uit verschillende andere delen van Nederland. Landerade organiseerde de avond in het kader van de afsluiting van het project ‘Paarden in bloemrijke weiden in Laag Holland’ dat gefinancierd werd door de Provincie Noord-Holland.  Wilt u de samenvatting van de lezingen? Vraag deze hier aan. Voor meer informatie over beheer van bloemrijk grasland voor paarden zie www.landerade.nl/paardenweide.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.