Lezing over beheer paardenweiden

Op woensdagavond 18 oktober organiseert Landerade een lezing over beheer van paardenweiden. De lezing gaat in op wat je als paardenhouder kunt met bodem- en hooionderzoek bij het beheer van paardenweiden. De sprekers zijn deskundigen van het bodemonderzoeksbureau Eurofins Agro en Pavo paardenvoer en is gratis toegankelijk.

Bodem- en hooionderzoek voor paardenweiden

Paarden zijn gebaat bij natuurlijk weidebeheer. Paarden hebben namelijk snel last van dikke benen, hoefbevangenheid of koliek als ze grazen op weiden met voornamelijk voedzame grassen. In grasland met veel kruiden en natuurlijke grassen blijft een paard gezonder. In deze lezing komen vragen aan bod als: ‘Hoe werken processen in de bodem en wat zijn belangrijke factoren bij het beheer van paardenweiden? Wat heeft een bodem nodig zodat kruiden en natuurlijke grassen zich kunnen ontwikkelen? Hoe kan je tekorten voor paarden in de mineralensamenstelling van gras of hooi compenseren met beheer of met voeding?

De lezing wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Paarden in bloemrijke weiden’, gefinancierd door de provincie Noord-Holland. Landerade begeleidt in dit project 25 paardenhouders in Laag Holland bij natuurlijk weidebeheer. Een van de paardenhouders zal ook kort vertellen over zijn ervaringen met natuurlijk weidebeheer.

De lezing vindt plaats in de Starnmeer op woensdag 18 oktober en start om 19.30 uur. Hier kunt u zich aanmelden onder vermelding van naam en het aantal personen. Na de aanmelding ontvangt men het programma en het adres van de locatie.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.