Gezonde grassen voor de paardenweide

Landerade levert speciale mengsels graszaad voor paardenweiden. Deze mengsels bestaan uit grassen met een een laag fructaangehalte, goede voedingswaarde en een hoog gehalte aan vezels. Optimaal afgestemd op de voedingsbehoefte voor paarden. Paarden worden namelijk ziek van grassen met een hoge voedingswaarde, zoals Engels raaigras of ruw beemdgras. Overgewicht resulterend in hoefbevangenheid of zomereczeem zijn hier voorbeelden van. Het is dus onverstandig om je weide in te zaaien met voornamelijk Engels raaigras, Italiaans raaigras of ruw beemdgras.

Het standaard mengsel van Landerade bestaat uit verschillende graszaden zoals kropaar, timothee, veldbeemdgras, rietzwenkgras, beemdlangbloem en rood zwenkgras. Deze grassen hebben een laag fructaangehalte. Ook kunnen deze grassoorten goed gecombineerd worden met voor paarden gezonde kruidensoorten.

Daarnaast is het mogelijk om graszaadmengsels op maat te bestellen voor het gebruiksdoel van of de omstandigheden in de weide. Bijvoorbeeld als de weide geschikt moet zijn voor wat intensievere begrazing of als een deel van de weide in de schaduw ligt of juist erg nat is. Heb je behoefte aan advies over het type mengsel dat het meeste geschikt zal zijn? Neem dan contact op.

Graszaad voor paardenweiden gemengd met gezonde kruiden

Naast dat Landerade puur graszaad voor paardenweiden levert, kunnen ook aan het graszaadmengsel gezonde kruiden worden toegevoegd. Denk daarbij aan smalle weegbree, madeliefje, rode klaver of wilde peen. Dat kunnen enkele kruidensoorten zijn die dienen als snoepje voor je paard.

Maar je kan ook kiezen voor een bloemrijke paardenweide met een grotere variatie aan natuurlijke kruiden die ook veel waarde hebben voor natuur zoals voor wilde bijen en vlinders. Afhankelijk van de grondsoort en de vochtigheid van de bodem wordt dan een mengsel aan kruiden geselecteerd.

Kijk voor meer informatie over kruiden voor paarden ook op de pagina ‘kruidenmengsels paardenwei‘.

Graszaden voor paarden

Projecten